poniedziałek, 30 grudnia 2013

Pieczony camembert

Uwielbiam camemberta! Jego aromatyczną skórkę i mięciutkie, rozpływające się w ustach wnętrze. Niedawno odkryłam, że camembert na ciepło smakuje nawet lepiej! A w ostatnim numerze "Smaków Życia" znalazłam sposób, by jeszcze lepiej podkreślić smak tego serka. Spróbujcie!

Składniki:
- 1 okrągły camembert
- kilka pomidorów suszonych z oliwy
- 1 ząbek czosnku
- świeża bazylia

Ser rozpakować, rozłożyć na papierze do pieczenia, wierzch naciąć na krzyż. Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać pokrojony czosnek i odrobinę bazylii, wymieszać, a następnie ułożyć na wierzchu sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - ok. 10 minut. Najlepsze ze świeżym pieczywem.

6 komentarzy:

  1. Ten środek jak się rozpływa <3 Uwielbiam ten ser ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Autorce nigdy nie zdarzyło się, że ser podczas pieczenia pękł? Jakoś się tego obawiam :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak napisałam w przepisie - wierzch nacinam.

      Usuń
  3. Autorka powinna odpowiedzieć na pytanie.

    OdpowiedzUsuń
  4. mnie tak!:) fajny, prosty przepis;) dobra alternatywa dla smażonego camemberta:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.