sobota, 7 lutego 2015

Jajka zapiekane w tostach

Każdy co jakiś czas powinien sobie zrobić prawdziwe Śniadanie Mistrza. Coś więcej niż standardowe poranne kanapki, płatki czy jajecznicę. Dziś proponuję Wam własnie coś takiego, przy czym od razu zaznaczam, że wcale nie jest dużo bardziej pracochłonne.
Chlebowe koszyczki chlebowe z pysznym, słonawym bekonem i sadzonym jajkiem to doskonały pomysł na śniadanie. Zapewniam, że każdy, kogo nim uraczycie, będzie szczerze zachwycony.

Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- 50 g masła
- 4 plastry boczku
- 2 jajka
- sól, pieprz
- pęczek koperku

Masło roztopić na patelni, następnie lekko namoczyć w nim chleb tostowy. Kromkami wyłożyć okrągłe kokilki, następnie wzdłuż ścianek ułożyć dwa plasterki boczki. Na środek wbić po jednym jajku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Zapiekać przez 10-15 minut, aż białko się zetnie, a boczek przyrumieni. Wierzch posypać solą, pieprzem i świeżym koperkiem.

1 komentarz:

  1. Świetny przepis, na pewno wykorzystam. Super zdjęcia!.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.