środa, 22 lipca 2015

Bakłażan faszerowany kuskusem i suszonymi pomidorami

Psianka podłużna, gruszka miłosna, jajko krzewiaste, bakman, oberżyna. Wszystko to nazwy tego samego warzywa – szanownego bakłażana. To naprawdę wspaniałe warzywo, które doskonale czuje się w towarzystwie niemalże każdego dodatku, jaki wpadnie nam do głowy. Wbrew pozorom, nie ma z nim dużo roboty. Kiedyś trzeba było go posolić i odsączyć, żeby pozbyć się nadmiaru goryczki – dziś większość gatunków dostępnych na naszym rynku nie wymaga takich zabiegów. Jest niedrogi i bardzo smaczny, a co więcej – podobno działa jak afrodyzjak!

Spróbujcie mojej wersji bakłażana, po brzegi wypełnionego aromatycznym farszem z kuskusu i pomidorów suszonych, a przekonacie się, że warto na stałe wprowadzić go do swojego menu. Całości dania dopełniają słodkie, podpieczone pomidorki koktajlowe i świeża rukola. Smacznego!

Przepis na http://codzisw.menu

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pieczone bakłażany! Super przepis! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.