sobota, 12 marca 2016

Wrapy z łososiem i majonezem bazyliowym

Jedzenie na wynos jak dla mnie po prostu musi się robić szybko! Zazwyczaj przed pracą nie mam czasu na nic super wymyślnego. Wtedy własnie z pomocą przychodzą mi przepisy takie jak ten. Tortilla, trochę łososia, warzywa + szybki majonez i mam przepyszny obiad! Ja byłam zachwycona, Wy na pewno też będziecie.

Składniki:
2 tortille
150 g łososia
1 garść rukoli
6 pomidorków koktajlowych
1/3 cebuli czerwonej
1 jajko
1 garść liści bazylii
1/2 szklanki oleju
2 łyżki soku z cytryny
sól, świeżo mielony pieprz

Wrapy
Łososia oprószyć solą i pieprzem, położyć na patelni grillowej i smażyć, aż mięso będzie ścięte, ale soczyste.
Łososia podzielić widelcem na mniejsze cząstki.
Na środku placka tortilli rozsmarować trochę majonezu, ułożyć umytą rukolę. Na to położyć łososia, pomidorki i cebulę.
Wrapy zawinąć w rulon, związać lub zawinąć w folię aluminiową.
Podawać z resztą majonezu.

Majonez
Wszystkie składniki umieścić w misie blendera.
Blendować przez chwilę (ok. 1-2 minuty) do powstania jednolitego, gęstego majonezu. Doprawić do smaku.

1 komentarz:

  1. Tez takie robię tylko z tuńczykiem, uwielbiamy je! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ZDJĘCIA I TEKSTY MOJEGO AUTORSTWA - CHYBA, ŻE ZAZNACZONO INACZEJ. LINKUJ, JEŚLI KORZYSTASZ. Obsługiwane przez usługę Blogger.